Türkiye’nin en büyük arıtma tesisini Gaziantep’e yaptık ama bu bereketli topraklar fazlasını hakediyor.
Gaziantep'in içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan Düzbağ İçme Suyu Projesi'ne entegre çalışacak, 650 dönüm üzerine kurulacak Belkıs İçme Suyu Arıtma Tesisi ile şehrimize hem büyük bir ekonomik tasarruf sağlayacak hem de sosyal donatılarıyla hizmet vereceğiz.
Dünyadaki en ileri mühendislik teknolojileriyle donatılacak bu dev proje ile günlük 1 milyon m3 su arıtacağız ve 1 damla suyumuz boşa gitmeyecek.
Türkiye'de ilk kez sosyal alanlarıyla da halka açık bir arıtma tesisi olarak hizmet verecek. Belkıs İçme Suyu Arıtma Tesisi, şehrimizin çevresine büyük bir dinlenme alanı sunacak. Eğitim ve idari binalar, sosyal alanlar, restoran, misafirhane, lojman blokları, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, interaktif su müzesi ve daha pek çok özel yapıyla vatandaşlarımız için bir cazibe merkezi olacak.
Gaziantep'e bu büyük projeyi kazandıracak olmanın gururunu yaşıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun!