Bugün Gaziantep’te çok önemli bir adım attık. Gençliğimizi tehdit eden zararlı alışkanlıklara karşı YEŞİLAY ile el ele verdik. Alkol, madde, teknoloji ve tütün bağımlılıklarına karşı topyekûn mücadele başlattık.
Zararlı alışkanlıkların hepsi insanın aklına zarar veren alışkanlıklar. İnsanın aklını koruması gerekiyor. İnsanların malı, canı, ailesi bize emanet. Biz de bundan sorumluyuz. Bize düşen şey, yaşanan bütün sorunları tek başımıza düzeltemeyiz ama akıllı şehirde akıllı olmamız için sadeleşmemiz lazım. Yeşilay’ın yönetmeliği bizim Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri Kliniği’nin çalışma metodunda kullanılıyor. Orada tıbbi tedaviden sonra mutlaka sosyal tedavi gerekiyor. Sosyal tedavi ile aynı anda gitmediğiniz zaman sonuç alınamıyor. Biz bunu yapmak için buradayız. İkisini aynı anda götürmek ve önleyici tedbiri hayata geçirmemiz gerekiyor.
“Bağımsızlık Seferberliği” projesiyle tıbbi tedavi ile sosyal tedaviyi bir araya getiriyor, önleyici çalışmaları yaygınlaştırıyor, Gaziantep Modeli ile Türkiye’ye örnek olacak bir mücadeleyi hayata geçiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki: aklı korumak, aileyi korumaktır. Toplumu korumaktır. Geleceği inşa etmektir. Bu mücadele sadece Yeşilay’ın değil, sadece belediyenin değil… Bu mücadele her annenin, her babanın, her eğitimcinin ve tüm toplumun ortak görevidir.
Bugün hayırseverimiz Burhan Çağdaş’ın desteğiyle Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) için imzaları attık. Destek veren herkese teşekkür ediyor, birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyorum. Gaziantep olarak, sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum hedefiyle bağımlılıklara karşı değil, bağımsızlığa doğru yürüyoruz. Gelin bu mücadelede yan yana olalım. Çocuklarımız için, gençliğimiz için, güzel yarınlarımız için.