Düzbağı İçme Suyu Projesi, ülkemizin ikinci büyük içme suyu projesidir. Gaziantep’in içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak; Türkiye’nin içme suyu alanında Melen’den sonra en büyük yatırımı olan “Düzbağ İçme Suyu Projesi”nin suyunu şehir merkezine getirdik.
Evliya Çelebi buraları dolaşırken 'Buraları anlatmaya ne kalem ne kelam yeter.' diyor. Mezopotamya'dan Doğu Akdeniz'e geçen hattayız. Buradaki su yönetimi, altın ve petrol yönetimi kadar önemli. Türkiye'nin Melen'den sonra en büyük su projesi 2 yılda tamamlandı. Dağlar delindi, onlarca mühendis, yüzlerce işçi kardeşimiz çalıştı ve başarıldı. Bu suyun gelmesiyle Gaziantep’in suyunun kalitesi ve miktarı da arttı. 2050 yılına kadar Gaziantep’in içme suyuyla ilgili sorunu olmayacak. Dünya’da artık su, sürdürülebilir kentleşmede daha ön plana çıktı. Sağlıklı suya erişim şimdi çok daha önemli. Gelecek projeksiyonlarında suyla ilgili problem yaşamamak için bu proje son derece önemli.
Cumhurbaşkanımızın öncülüğü ve Bakanlarımızın desteğiyle başlattığımız Düzbağ Projemiz sayesinde, Gaziantep 2050 yılına kadar su sorunu yaşamayacak!